Hét moment van de wedstrijd Nederland – Duitsland gisteren in Kharkiv, speelde zich af bij de stand 0-0 in de 21e minuut.

De regie zwenkte naar de Duitse bondscoach Joachim Löw die totaal ontspannen uit de dug-out stapt en een paar passen naar voren zet.
En dan gebeurt het, hét moment dat alles zegt over de wedstrijd. In dat moment zit de overwinning van Duitsland al besloten. Löw loopt naar een Oekraïense ballenjongen die een bal onder zijn arm geklemd heeft. Hij nadert de jongen van achter en tikt dan achteloos de bal uit de armen van de totaal verbouwereerde ballenjongen.

Een kwajongens actie. Je ziet Löw genieten van het moment. Hij klopt nog even de ballenjongen op zijn schouder en haalt dan op een drafje zelf de weg getikte bal op.

Nog geen minuut later scoort Gomez de 1-0.

Naschrift:
Een dag na het verschijnen van dit blog weet de Telegraaf ons te vertellen dat de UEFA ons ‘genept’ heeft. De actie van Löw zou twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd hebben plaatsgevonden en de regie heeft die opname gebruikt als ‘instart’ tijdens een dood spelmoment. Voor mij blijft het overigens nog steeds hét moment van de wedstrijd. Want blijkbaar was de Duitse bondscoach ook vlak voor de wedstrijd zo ontspannen dat hij tijd had voor een ‘gebbetje’.

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com