Gelukkig ze bestaan. Ook in Zuid-Afrika.
De burgerinitiatieven.

SHOUT SA is er zo één. Een prachtig initiatief van twee Zuid-Afrikaanse muzikanten – Danny K en Kabelo Mabalane – om vanuit de samenleving terug te vechten tegen het toenemende geweld in de samenleving.

Directe aanleiding voor hun initiatief was de moord (alweer twee jaar geleden) op reggae grootheid in Zuid-Afrika, Lucky Dube. Op weg terug van zijn kinderen naar school brengen werd Lucky Dube in een voorstad van Johannesburg vermoord. De buit een Chrysler 300C.

Danny K en Kabelo hebben de afgelopen maanden een sterrencast van Zuid-Afrikaanse artiesten bij elkaar verzameld en een cover van het Tears For Fears album SHOUT opgenomen.
Strictly_GetDomain(‘
http://www.youtube.com/watch?v=kuFroEZpECo
‘,’http://www.youtube.com/watch?v=kuFroEZpECo’)
In een slimme media-campagne en met veel partners en sponsoren is SHOUT SA gisteren gelanceerd.
Via een sms kan je voor 20 Rand (€2) het nummer downloaden. De opbrengsten gaan allemaal naar ‘fighting crime’ projecten door het hele land. En het mooie is, SHOUT SA slaat aan. De servers zijn allemaal down en de verkoop loopt als een dolle.

Nu alleen nog even die vermaledijde criminaliteit aanpakken!

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com