Eén van de kenmerken van het leven in Zuid-Afrika en in ‘the Republic of Hout Bay’ in het bijzonder is de relaxedheid ervan. Mensen hebben tijd voor elkaar, geven elkaar voorrang en de allereerste vraag is altijd ‘howzit?’.

En toch is veiligheid, of beter gezegd onveiligheid een groot issue. Ook hier in Hout Bay.

Zelf wonen we op Kenrock – http://tinyurl.com/yjrfk5v – een uiterst fraai (maar wel met hekken eromheen) opgezette estate. Het ademt hier rust. Maar toch rijdt er hier 24 uur per dag een ‘armed reponse’ auto over het terrein rond. De chauffeur draagt een kogelvrij vest en dat terwijl mijn standaard outfit een korte broek, t-shirt en een paar Havanas is.

Kenrock's 'armed response' autotje

Zonder de veiligheidssituatie in Zuid-Afrika te willen bagateliseren denk ik wel dat er ook een paar hele slimme zakenjongens op het juiste moment het gevoel van onveiligheid commercieel uitgebuit hebben.

Hier in Hout Bay tuimelen de verschillende particuliere veiligheidsdiensten over elkaar heen om hun diensten aan de man te brengen. Posters, ‘sandwichmen’, flyers uitgedeeld op drukke kruispunten: allemaal beloven ze veiligheid.

CHUBB belooft veiligheid

Of zoals ‘CHUBB’ schrijft in hun promotieflyer: ‘peace of mind is assured with a monthly monitoring and response fee from only R299 and the alarm system is yours to keep’.

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com