Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De allereerste wedstrijd in het splinternieuwe Greenpoint stadion in Kaapstad.

A collector's item

De twee eredivisie-ploegen uit Kaapstad, Dos Santos en Ajax Cape Town kruisten de degens. Het werd een uiterst magere wedstrijd, die pas na 12 strafschoppen in het voordeel van Santos beslist werd.

Wat wel opviel waren de uiterst oplettende ballenjongens, die in tegenstelling tot hun collega’s in de Amsterdam Arena wel het tempo in de wedstrijd wisten te houden.

En natuurlijk het prachtige stadion. Groots opgezet, ultramoderne poortjes, brede toegangstrappen en vanaf die trappen een waanzinnig uitzicht op de Tafelberg. Capaciteit 68.000 man, voor de eerste wedstrijd was besloten slechts 20.000 man toe te laten. De helft van de kaarten was via de vrije kaartverkoop razensnel uitverkocht en de andere helft was weggegeven aan de bouwvakkers die tot 5 minuten voor de aftrap nog bezig waren met de laatste stoeltjes, hekken en bestrating.

Ajax CT fans goed gemutst op weg

De lokale autoriteiten struikelden meteen na de wedstrijd over elkaar heen om te verkondigen dat de eerste test vlekkeloos was verlopen. Supporters waren met bussen aangevoerd vanuit verschillende hoeken van de stad, het wegennet had het gehouden en de supporters hadden zich gedragen.

Gebroederlijk naast elkaar

Het moet gezegd, de supporters gedroegen zich voorbeeldig en uitzinnig tegelijk. Geel en rood-wit gebroederlijk naast elkaar en voor en achter zich supporters in de kleuren van de Kaiser Chiefs en de Orlando Pirates. Zie je het al voor je Feyenoord in de Kuip tegen ADO, met Utrecht en Ajax supporters op dezelfde tribune?

De vuvuzela - aarghhh....

Alleen….., alleen die vuvuzela’s, ze piepen nog steeds na in m’n oren.

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com