Gisteren toen ik thuiskwam van de zeventiende bestraling zaten mijn ouders Bolke de Beer voor te lezen aan mijn oudste zoontje. Het was een meer dan schattig tafereel dat ik stiekem van een afstandje door het keukenraam kon volgen. Totdat ik gesnapt werd en alle aandacht zich weer op mij richtte: ‘Ging het goed? Ga even rustig zitten, ik maak een kopje thee voor je en ben je erg moe?’

Ineens realiseerde ik me dat het de laatste tijd wel heel veel om mij draait en dat te makkelijk voorbij wordt gegaan aan wat zo’n bestralingscyclus doet met mijn ouders, met mevrouw Klusman (zoals je je geliefde op het internet pleegt te noemen) en met mijn twee zoontjes.

Dagelijks word ik overspoeld met bemoedigende e-mailtjes, sms’jes en reacties op facebook. Jan en alleman houdt rekening met mij en biedt aan om dingen voor mij te doen en mij daarmee te ontlasten. Maar van mijn naasten wordt klakkeloos aangenomen dat zij gewoon een stapje extra doen. Dat mijn ouders op hun leeftijd in de sneeuw even op en neer rijden uit Zutphen om hun kleinzoon uit school te halen lijkt de normaalste zaak van de wereld.  En geen woord voor alles dat mevrouw Klusman er allemaal even bij regelt en doet. Laat staat dat er wordt er stilgestaan bij wat zoiets ook verder met je doet en dan heb ik het niet alleen maar over een vermoeide en soms korzelige man thuis.

Vandaar dat ik dit blogje opdraag aan mijn lieve ouders, mijn prachtige vrouw en mijn twee fantastische zoontjes!

Share →
 • Lineke

  ontroerend, Alex, met die mooie foto erbij. wat een liefde spreekt hier uit, bestraling voor het hart. de tumor heeft het nakijken maar het is misschien niet eens een wonder dat-ie heel even deel uit wilde maken van dit alles. hij gaat jullie bedanken en vertrekken.

  sterkte met het komende stuk.

 • alex

  @Lineke dank je wel, wat een mooie poëtische reactie. Dag, alex

 • Eg

  Alex, mooi man! Dikke knuf aan je lieve Jacobine en kids en een speciale knuf ook aan je lieve ouders! Wat een rijkdom jonge! Prachtige reactie inderdaad van Lineke. Hou je taai gozer. Nog ff doorbijten. Tot gauw. Grtz, Eg.

 • Mooi om er bij stil te staan hoe bijzonder het eigenlijk is om een sterke thuisbasis te hebben. Soms is het zo dichtbij je dat je het niet goed meer ziet. Daarom is het goed om af en toe even door het keukenraam van je eigen huis te gluren 🙂

  Succes met de laatste 8!

 • Kaj

  Heel mooi, Alex.

 • alex

  @Eg thnx mate!

 • Steven Lenos

  Hai Alex,

  Dat is schrikken!
  Ik heb er vertrouwen in dat je de juiste krachten weet aan te boren in deze spannende tijden. Heel veel sterkte gewenst (en ene kus – vooruit dan maar, voor deze keer)

  Houd je taai en doe het goede!
  groet
  Steven Lenos

 • Je hebt gelijk Alex.. maar ze willen allen zo vreselijk graag dat jij gauw beter wordt. Wat leuk om je ouders weer eens te zien (hoewel op foto). Liefs

 • Annechien

  Mooi Klus, je hebt helemaal gelijk. heel veel groeten aan je geliefden. Maar Vergeet niet,” wie zaait mag oogsten”. Groet Annechien.

Klusman.com

Pages

The Latest

 • Kingmaker Malema
  Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com