Zong Bono niet al:

Faraway, so close
Up with the static and the radio waves
With satelite television
You can go anywhere
Miami, New Orleans
London, Belfast and Berlin

Zo voelde het ook op zaterdag-ochtend heel vroeg. Ik schat 4 uur plaatselijke Hout Bay tijd (03.00 uur in Nederland). Ik werd wakker, het zal de altijd aanwezige wind hier in de Kaap wel zijn geweest, en checkte uit gewoonte even ‘twitter’ op mijn I-phone.

Twitter explodeerde. Of het nou @fritswester, @femkehalsema, @huubbellemakers of @baspaternotte was, alle usual ‘political junk’ suspects op twitter gaven acte de présence.

Zo ver weg van de politieke Nederlandse actualiteit, voelde ik mij ineens midden in de Kaapse nacht weer zo dichtbij. De adrenaline voelde ik vloeien. De persconferentie van de premier en daarna die van Bos op Financiën. Alles werd op twitter minitieus doorgegeven en van commentaar voorzien. Wat een waanzinnig medium.

Het Radio 1 journaal met @laradio pakte de draad vlekkeloos op toen de twitteraars even hun rust pakten.

Net als bij de Gouden Olympische 5.000 meter van Sven realiseerde ik mij hoe waanzinnig mooi het is om van afstand via de radio of de schamele 140 tekens iets groots en belangrijks te volgen.

De eenvoud van het medium brengt het nieuws terug tot louter hoogte- en dieptepunten.

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com