De laatste steigers en hekken van de FanFests worden nog opgeruimd en de journalisten van Dagblad DePers hebben hun vertrouwde pose weer ingenomen: schrijven over misdaad in Zuid-Afrika.

In de krant van vandaag wijdt Merel van Leeuwen meer dan 500 woorden aan de criminaliteitscijfers tijdens het WK in Zuid-Afrika.

De statistieken zijn meer dan hoopgevend en dat geldt voor het algehele gevoel dat zich meester heeft gemaakt van Zuid-Afrika tijdens en na afloop van het WK.

En toch weet Van Leeuwen een negatieve en suggestieve draai aan haar artikel te geven. Ze eindigt namelijk met: ‘De overmacht van blauw op straat is na het WK weer verdwenen. De criminelen kunnen weer aan de slag.’

Het is mij volkomen onduidelijk waar de journaliste van DePers deze kennis vandaan weet te halen. In ieder geval niet van de straat noch uit de berichtgeving in de Zuid-Afrikaanse media. Die staan vol van de berichtgeving over het op peil houden van de politie-inzet ook na het WK, getuige ook bijgaand bericht in The Star van gisteren. Minister van Politie Cele verklaart daarin juist dat ‘Police officers deployed in cities and townships during the event will stay there [..]

Share →
  • Marco,

    Ik heb tijdens mijn vrijwilligerswerk in PE , 3 maanden, nog nooit onveilig gevoeld, ook niet ik de townships. Deze vermeed ik wel op vrijdagmiddag moet ik ook eerlijk zeggen. Hier in Rottedam geloofde ze mij niet dat de berichten over de (on)veilig niet geheel klopte. Je moet overal oppassen , in 010 , 020 en ook in Kaapsted en PE

Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com