Een vreemde eend in de bijt deze blog, maar toegestaan want voor ‘de goede zaak’.

Eind augustus keer ik terug naar Nederland, na 8 geweldige maanden in Zuid-Afrika. Hier in Zuid-Afrika heb ik met veel vluchtelingen gesproken. Van Zimbabwanen tot Congolezen.
Afschuwelijke verhalen over de situatie in hun land van herkomst als ook over hun vlucht naar Zuid-Afrika.

Ondanks een totaal versleten linkerknie twijfelde ik geen moment toen ik de mogelijkheid voorgehouden kreeg mee te doen aan een nachtelijke sponsorloop (van 40km) van Rotterdam naar Den Haag eind september.
En nu klop ik aan bij jullie, want ik heb jullie steun nodig!

Congo
In Congo woedt een vuile oorlog. Vrouwen en meisjes zijn op grote schaal slachtoffer van seksueel geweld. Ze worden gebruikt als oorlogswapen door ze te verkrachten en te verminken. Daarmee is niet alleen het leven van deze vrouwen zelf ontwricht, maar ook dat van hun hele omgeving. Ze zijn hiervoor massaal op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling biedt medische en psychosociale hulp. Maar de slachtoffers worden ook met een vakopleiding praktisch voorbereid op een terugkeer naar huis. De vluchtelingen worden geholpen met vaardigheden waarmee ze weer hun eigen inkomen kunnen gaan verdienen. Duurzame hulp dus.

Jullie hulp nodig!
Op 25 september is de nachtelijke sponsorloop van 40 km, van Rotterdam naar Den Haag. Jullie kunnen mij dus steun en dat steunen kan op twee manieren. Het mooiste zou zijn als je zelf meeloopt en zo geld ophaalt voor dit doel. Maar je kan ook mij sponsoren. Het minimumbedrag daarvoor is € 9,99. Niet toevallig ook het gironummer van Stichting Vluchteling. Maar meer is natuurlijk zeer welkom. Ik heb zelf € 99,- ingelegd. Mijn streefbedrag is het tienvoudige: € 999,-. Voor bedragen boven de € 300,- ben ik graag bereid om een shirt / jas van jouw bedrijf te dragen tijdens de loop.

Op www.nachtvandevluchteling.nl is alle informatie over deze loop en over de problemen in Congo te vinden. Als je naar ‘DEELNEMERS’ gaat, kun je mij vinden en doneren.

Als je mij steunt, zal ik je na afloop een verslag sturen van de loop en van de precieze bestemming voor het geld.

Storten maar!

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com