Je ziet ze overal hier in Kaapstad, de WK kunstwerken. Kleine rechthoekige houten panelen (25cm x 10cm) beschilderd en beplakt met de Tafelberg op de achtergrond en een voetbalstadion op de voorgrond. En natuurlijk met reclame-uitingen. Nokia, Vodacom, Nike en Puma. Maar ook maatschappelijke kwesties worden aangeroerd. De ‘clinic’ met als pay-off ‘HIV kills’ is op vele kunstwerken terug te vinden.

World Cup art

Jonge jongens, veelal afkomstig uit Zimbabwe verkopen ze op drukke kruispunten waar het licht even op rood springt. Zelf gemaakt en klaar om het verdiende geld weer terug te brengen naar Harare. Hopelijk laat de machtige FIFA ook in juni deze ‘hawkers’ hun gang gaan en kunnen we ons tegoed doen aan deze kunst in plaats van alleen maar aan de officiële merchandising.

Share →
  • Peter

    Slechts zelden zelf gemaakt, Alex… Zimbabweanen en Zuid-Afrikanen besteden dit soort kunst meestal uit aan nog goedkopere Congolezen. Echt waar. Peter V.

  • alex

    Maar hij zei echt dat ie ‘t zelf gemaakt had. hehehe!

  • Pingback: South Africa – Zimbabwe 0-1 | Klusman.com()

Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com