‘Gimme hope Jo’anne’, dat was de titel van een blog van alweer bijna een half jaar geleden over het weer ‘leefbaar’ maken van die waanzinnige stad: Johannesburg.

Mijn verblijf in Zuid-Afrika loopt bijna ten einde en het telefoontje van de burgemeester van Johannesburg is (nog steeds) niet gekomen.

Maar gelukkig is het denken en doen over Johannesburg (ook bij anderen) niet stil blijven staan.

Adi Loveland besloot een aantal jaar geleden – nadat in korte tijd zijn moeder ‘gehijacked’ was en één van zijn beste vrienden bij een ‘hijacking’ werd vermoord – om een documentaire te maken over leven in Johannesburg.

Het is een docu geworden waarin, zonder dat de lelijke en gevaarlijke kant van de stad genegeerd is, de filmmaker ja zegt tegen iedereen die hem wat wil verkopen. Of in zijn eigen woorden: “Hey, let’s put money into going around for a week and saying yes to everyone who offers to sell us something in Jo’burg.”

Of de film negatief is? Nee, aldus de filmmaker zelf: “I don’t think it’s negative at all. It’s realistic. It’s just that we’re so scared that presenting Johannesburg as it really is would scare people away. It’s a place that hasn’t been spoken about a lot and it’s a bit of a mystery to the rest of the world, but I thought I had to focus on the things that define Johannesburg and make it what it is rather than talking about the art scene or filming the Nelson Mandela Bridge.”

Unhinged: surviving Joahnnesburg
Kijk anders gewoon even naar deze teaser.
De 52 minuten durende documentaire helemaal zien?
Unhinged: surviving Joahnnesburg is online te koop via: www.survivingjoburg.com

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com