Volkskrant-journalisten Anna van den Breemer en Loes Reijmer deden een onderzoek naar de nieuwe netwerken in Nederland.

In de twee pagina’s die vandaag in de Volkskrant verschenen is veel aandacht voor de BKB academie. Zomaar een zin uit de reportage die hier in zijn geheel te lezen is:

BKB is het ultieme ‘new boys network’. Terwijl de zittende politieke, economische en intellectuele elite elkaar tijdens de studiejaren nog vooral op de studentencorpora trof, is de invloed van dit old boys network tanende. De voorhoede van de in de jaren tachtig geboren generatie treft elkaar in los georganiseerde netwerken zonder eeuwenoude tradities en ontgroeningsrituelen, zoals politieke jongerenorganisaties en jonge schrijversgenootschappen. Daarvan ontmoeten de echte new boys, degenen met de grootste mond en de grootste idealen, elkaar weer bij BKB. Aan het mechanisme is sinds de old boys niets veranderd: jij doet iets voor mij, ik doe iets voor jou.

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com