Women rule this country, zoveel is mij zo langzamerhand wel duidelijk geworden. Of misschien beter gezegd, women should rule this country, dan zou het hier stukken beter gaan.

Ongetwijfeld generaliseer ik, stereotypeer ik, maar toch de voorbeelden aan beider zijde liggen voor het oprapen.

President Zuma met zijn 4 wettelijke vrouwen en even zovele buitenechtelijke affaires (met bijbehorende kinderen) maakt nou niet bepaald een betrouwbare indruk in de bestrijding van HIV en AIDS.
Eén van zijn mogelijke opvolgers, de president van de ANC jongeren-liga, Julius Malema – ook een man, grossiert in schandalen. Van misbruik van overheidsgelden tot steun aan de corrupte leider van Zimbabwe, Robert Mugabe.
De woordvoerder van het regerende ANC, Jackson Mthembu – ook een man wordt dronken achter het stuur aangehouden en zingt vervolgens in de microfoon van een journalist het (omstreden) strijdlied Ayesaba Amagwala (kill the boer, kill the farmer).
De neef van de nanny van mijn zoons steekt in een ruzie om een mobiele telefoon een Congolese buurtbewoner dood.
De man – laten we hem Arnold noemen – die onze tuin onderhoudt verschijnt twee weken lang niet op zijn werk, reden: hij heeft zijn 23-jarige stiefzoon zo toegetakeld dat zijn vrouw hem heeft aangegeven bij de politie.

Daar staat tegenover dat het hier in de West Kaap, de provincie waar Kaapstad de hoofdstad van is, eigenlijk heel erg goed gaat. En ja, wie heeft hier de leiding, een vrouw Helen Zille (hiervoor was ze burgemeester van Kaapstad). Haar constante strijd tegen corruptie, tegen de uitspattingen van President Zuma en voor werkgelegenheid en veiligheid in de West Kaap doen haar populariteit (ook buiten haar eigen provincie) enorm groeien.

Veronica & Rosie - women should rule this country

De nanny van mijn zoons voedt ondertussen haar drie eigen kinderen op, evenals de dochter van haar overleden zus en de dochter van een aan lager wal geraakt familielid van haar. De dodelijke steekpartij van haar neef kostte haar zowat haar eigen huis, toen een woedende menigte Congoleze mannen dreigde haar huis in de fik te steken als ze haar neef niet aan hen over zou dragen. Laten we haar Veronica noemen, loste het op door eerste alle mannen haar eigen huis uit te sturen en vervolgens haar zoon niet aan de Congolezen uit te leveren, maar aan de politie en vervolgens de begrafenis van de Congolees (een maandloon voor haar) te betalen.

Zou Nelson Mandela misschien stiekem een vrouw zijn?

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com