Maandagavond zaten Mark Rutte en Diederik Samsom gebroederlijk aan tafel bij Pauw & Witteman. Mij viel het op dat ze vaak elkaars blik probeerden te vangen op zoek naar bevestiging en goedkeuring bij iedere voorzichtige uitleg die ze gaven over de afgelopen vijf weken van formeren.

Zowel Rutte als Samsom prezen de meer dan uitstekende inhoudelijke inbreng van hun keihard werkende ambtenaren zonder wiens kennis het regeerakkoord nooit deze vorm zou hebben gekregen. Ik hoopte vooral dat Jeroen Pauw of Paul Wittenman zou vragen wie het plaatje had aangedragen dat zo prominent op de voorkant van het regeerakkoord prijkt.

Bert Wagendorp wist vanochtend in zijn column in de Volkskrant al te vertellen dat het een foto was van de nog af te bouwen Uyllanderbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij Diemen. Of zoals Wagendorp schreef: ‘hij is nog niet af, er zitten grote gaten in: één misstap en je ligt in het water. Het regeerakkoord heeft niet voor niets het motto ‘Bruggen slaan’ gekregen; er is werk aan de winkel en lang nog niet alle bruggen zijn begaanbaar.’

Direct na het verschijnen van het regeerakkoord tuimelden op twitter de meningenmakers over elkaar heen om de keuze voor de foto veelal belachelijk te maken. Het moet gezegd, de brug zo geïsoleerd afgebeeld op de kaft van het regeerakkoord oogt wellicht wat vreemd, maar geplaatst in een context durf ik toch wel te spreken van geslaagde beeldregie.

Bijna iedereen plaatste in de uren na de presentatie van het concept regeerakkoord beelden van Rutte en Samsom staand voor de achtergrond van de Uyllanderbrug, zowaar geen slecht beeld:

Op twitter ging Jeroen Pauw nog even de discussie aan met spindoctor Kay van de Linde.

Maar terugkerend naar de uitzending van Pauw & Witteman kan je alleen maar concluderen dat Van de Linde gelijk heeft gekregen. De uitzending begon met een korte terugblik op de totstandkoming van het kabinet Rutte-II met daaronder de muziek van Wax.

 [….] Building a bridge to your heart
Whoa
Let’s make a new start
Build a bridge to your heart [….]

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com