Afgelopen week verscheen het magazine Kracht van het KWF, met een kort portret van mij en mijn masker. Het portret vervulde mij met trots, maar de laatste zinnen ‘Over een jaar weten de artsen pas of de groei van de tumor gestopt is. Dat afwachten is voor mij onzeker en moeilijk; er zit toch iets in mijn hoofd dat er niet hoort. Soms maak ik me daar grote zorgen over’ houden mij toch meer bezig dan ik durf toe te geven.

Vandaag is zo’n dag dat de zorgen mij ineens in alle hevigheid overvallen. Zomaar ineens steekt dat dan de kop op, zonder dat ik daar een directe aanleiding voor kan aanwijzen. Wat is dat toch? Wellicht is het de vermoeidheid van een week net iets te hard werken, of een artikel dat ik ergens op het web of in de krant ben tegengekomen of misschien is het gewoon iets dat zomaar ineens de kop opsteekt.

Wat het dan ook moge zijn, feit is dat het buitengewoon verstorend werkt. Inmiddels heb ik wel wat handigheid gekregen om met zo’n dag als vandaag om te gaan, maar verreweg het gelukkigst ben ik met mijn grote liefde die mij begrijpt, steunt en telkens maar weer bemoedigend toespreekt.

Share →
 • Andries

  -houden mij toch meer bezig dan ik durf toe te geven – en hiermee heb je dat toegegeven! Hulde, mooi, super. De kwetsbaarheid van de dingen die je niet in de hand hebt. Met 2 kleine ventjes en je lieve vrouw en de levensenergie om alle mooie dingen te beleven tot je 98e. En je kunt er niets aan doen. Tot de cardioloog vorige week tegen mij zei alles = goed, voelde ik angst in de donkere nachten toen de slaap niet kwam. Ik wil hier blijven, ik wil leven met mijn geliefden. Die angst is weg. Ik hoop zo ontzettend dat jouw angst, zorgen, weggeblazen worden door de dokter die erover gaat. Yoga, fietsen, Lusaka, etc etc. De draken kampioen, Nick topscorer, Mosi spelverdeler, Jacobine bestseller auteur, Ajax kampioen, geen zorgen meer, gezond verklaard. Weg onzekerheid. En oh ja, minor detail, fairtickets miljoen tickets.
  Ik wens je uit mijn hart een goed jaar!

 • Hans

  Het leven geeft elke dag nieuwe kansen, we noemen dat “morgen” …. Ik hoop dat je nog vele en vele morgen’s mee zal maken en dat je vooral zal genieten van vandaag … Ik heb al vaker gezegt dat ik onder de indruk ben van je geschreven verhalen, heerlijk en benijdenswaardig om te zien dat iemand zo sterk kan zijn door zijn kwetsbaarheid te delen …. Het ga jouw, je beide mannetjes en natuurlijk je grote liefde goed mijn vriend …

 • De voorzitter

  “Inmiddels heb ik wel wat handigheid gekregen om met zo’n dag als vandaag om te gaan, maar verreweg het gelukkigst ben ik met mijn grote liefde die mij begrijpt, steunt en telkens maar weer bemoedigend toespreekt.”

  Een zin van 36 woorden. Best een lange zin. Veel woorden voor een zin maar allemaal nodig om in een zin te zeggen hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je steunen. Die er zijn om op welk moment dan ook er te zijn. Gewoon te zijn hoe dan ook. Deze mensen heb je niet nodig als het leven je toelacht. Je gaat met ze om als het leven je toelacht. Maar kennen leer je ze op een moment in het leven als je tegenwind hebt.

  Tegenwind zal iedereen ondervinden. Vaak is het een briesje, soms een storm maar, helaas, kan het ook een tornado zijn die je raakt. Zit je in een tornado dan helpt je liefde, je buddy, je soulmate. Klein van stuk blijkt ze groot in alles wat je in haar ziet. Groot in het begrip. Groot in steun. En zeker groot in een brede schouder om je hoofd op te laten rusten. Had iedereen maar de mogelijkheid om te zijn wie jij kan zijn samen met je grote liefde. De samenleving kan daar een mooi voorbeeld aan nemen.

Klusman.com

Pages

The Latest

 • Kingmaker Malema
  Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com