Zoals jullie op bijgaande foto kunnen zien laat ik mijn snor staan. Inmiddels 5 dagen en ik ga dat een hele maand lang doen. Dat is nogal wat. Natuurlijk scheer ik mij wel vaker een week niet, maar nog nooit heb ik alleen mijn snor laten staan. En toch doe ik dat nu en wel een hele maand lang.
Waarom in vredesnaam? Nou, heel simpel ik probeer op deze manier zoveel mogelijk geld op te halen voor prostaatkankeronderzoek. Ik doe mee aan Movember.

De snor voor prostaatkanker
In Movember (november) dragen mannen dus een snor om geld op te halen voor prostaatkankeronderzoek. Een ziekte die (vaak uit schaamte) weinig aandacht krijgt. En dat terwijl het de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen is. Iedere vier uur sterft er een Nederlander aan de gevolgen van prostaatkanker en dit jaar krijgen 9500 van onze landgenoten te horen dat zij prostaatkanker hebben. Om ervoor te zorgen dat patiënten een betere overlevingskans krijgen en nog gezonde mannen zich beter en sneller laten onderzoeken, heeft het Nederlands Kanker Instituut Movember naar Nederland gehaald (dit jaar gaat de campagne in 14 landen los).
Het feit dat ik een maand lang een snor draag en mij daarvoor tijdens vergaderingen, bij verjaardagen en bij opdrachtgevers excuseer, geeft mij tegelijkertijd de mogelijkheid om aandacht voor deze onderbelichte vorm van kanker te vragen.

Ruud Gullit, Marc Marie Huijbregts, Junkie XL, Bart de Liefde (VVD), Frans Timmermans (PvdA) en Achmed Marcouch (PvdA) ook
Ik ben gelukkig niet de enige die tijdens Movember voor gek loopt. Ruud Gullit haalt zijn ’88 snor weer uit het vet, Marc-Marie Huijbregts laat weer haar (op zijn bovenlip) groeien, Junkie XL doet vanuit LA mee aan de Nederlandse zaak, en Joost van Bellen scheert zijn legendarische snor af om deze weer te laten bloeien. Ook een aantal Tweede Kamerleden doet mee.

Money makes the world go round
Ik vraag lezers van mijn blog niet om ook een snor te laten staan, het enige dat ik vraag is om mij financieel te steunen om daarmee zoveel mogelijk geld voor prostaatkankeronderzoek op te halen.
Dagelijks laat ik via facebook, twitter en via dit weblog de vorderingen op mijn bovenlip zien.
Kortom, kom maar door met dat geld. Doneren gaat heel makkelijk via mijn profiel Strictly_GetDomain(‘(http://mobro.co/alexklusman) ‘,’http://mobro.co/alexklusman)’)op de Movember-site

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com