Nog geen week geleden fietste ik naar het VUmc om voor de vijfentwintigste en laatste keer bestraald te worden aan de brughoektumor in mijn hoofd. Ietwat onzeker sloot ik de reeks bestralingen af met het gevoel dat ik op het punt stond een periode van (schijn)zekerheid (‘er wordt iets gedaan aan de bestrijding van de tumor’) in te ruilen voor een periode van onzekerheid. Over twee jaar ga ik pas weer de MRI-scan in en dan kan voor het eerst iets gezegd worden of het succes van de bestraling. In die tussentijd zal ik mij te pas en te onpas afvragen of de behandeling geslaagd is.

In de tussentijd probeer ik mijn normale leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Deze week ben ik begonnen met een week echt vakantie. In het Zeeuwse Domburg. Met de hele familie Klusman en met mijn vriend Stevens. Grootse plannen voor strandwandelingen met de bolderkar en heroïsche tochten op de fiets. Stoempend over de kasseienstrook tussen Gapinge en Serooskerke. Na een prachtig weekend op het strand en op de fiets ben ik sinds gisteren tot mijn spijt geveld door de naweeën van de bestraling. Door een verzwakte weerstand ben ik vatbaar geworden voor allemaal vervelende kwalen en kwaaltjes. Niks bijzonders, maar wel een spelbreker voor de geplande dagen hier aan de kust.

Het devies voor nu is rustig aan doen, veel Zeeuwse vis eten en hopen op een snel herstel.

Share →
 • Alex, vervelend, maar gelukkig gaat deze fase voorbij. Ik wens je sterkte en veel plezier, bovenal wens ik je iets belangrijkers: Geen of nauwelijks enige bijkomende schade van die verdomde bestralingen toe!
  Groet.

 • Anonymous

  Ja man. Dank je en dat hoop ik ook van harte.

 • Pingback: Gezocht: een fietsende Desmond Tutu | Klusman.com()

 • Pingback: Gezocht: een fietsende Desmond Tutu | BKB Campaign Watch()

 • Han Giok Kwee

  Hi Alex, ik ben een “ervaren” brughoektumor “geval” In 2000 hieraan geopereerd in het UMC Utrecht.
  Na de operatie behoorlijke uitval (niet lopen, moeilijk spreken en eten, slechte coördinatie etc.) Dor revalidatiecentrum weer “in elkaar gezet” met véél succes Weer leren sporten. Inmiddels 17 hele marathons gelopen (1x uitgevallen) o.a. A’dam, New York, Berlijn, Barcelona, R’dam etc. Ook 2x de ROPARUN Ik ben inmiddels 68 jaar ik hoop van ganser harte, dat alle personen met dit “probleem” zich ook uit de misère vechten en er sterker uitkomen als voor hun pech. All the best !

 • Anonymous

  Dank voor je reactie en wat een mooi verhaal van jezelf. Bij bij gata het ook allemaal de goede kant op. Net mijn eerste goede MRI gehad. Groet, alex

Klusman.com

Pages

The Latest

 • Kingmaker Malema
  Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com