Het echte aftellen kan beginnen

Gisteren lag ik alweer voor de dertiende keer in mijn masker onder de ‘rapid arc’. Niet alleen zat daarmee de derde week van bestraling erop, maar veel belangrijker die dertiende keer betekende dat ik over de helft ben. Nog maar twaalf keer te gaan.

Vriend Jan-Douwe vergeleek het van de week met het lopen van een halve marathon: ‘Bij het keerpunt van 10km weet je dat het echte genieten kan beginnen.  Tot dan ben je vooral bezig geweest met in het juiste ritme te komen, met het wennen aan de pijntjes in je voeten en knieën. Maar dan is daar dat keerpunt en dan loop je ineens als vanzelf naar de finish.’

Dat lijkt mij een mooi vooruitzicht voor de komende drie weken. Genieten van het langzaam in het zicht komende doek van de finish. Als het weer nou een beetje meezit, kan ik ook gewoon mijn vaste routine (of noem het bijgeloof) van op de fiets naar het ziekenhuis volhouden en hoef ik niet zoals gisteren in de file te stressen of ik wel op tijd kom.

Voor wat dat bijgeloof betreft verwoordde kantoorgenoot Johan het gisteren heel mooi in een tweet aan mij: ‘het ongeluksgetal voorbij, het geluk tegemoet.

Het echte aftellen kan wat mij betreft beginnen: 13 down, 12 to go!

Share →
Klusman.com

Pages

The Latest

  • Kingmaker Malema
    Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden is in Zuid-Afrika […]

More

© 2012 Klusman.com